
Anasayfa | Hakkımızda | Kategoriler | Android Programlama | Baslangic Seviyesi | Orta Seviye | Uzman |Uygulama Incelemeleri | Kaynak Kodlar | Kaynak Kitaplar | Giris | Bize Ulasin
Android Web Uygulamaları
28.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 152 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
ANDROİD WEB UYGULAMALARI
Android cihazlarda uygulama hazırlamanın temel olarak iki yolu bulunmaktadır. Birinci yol android cihaza yüklenen ve android SDK’lar kullanılarak geliştirilmiş APK uzantılı yazılımlardır. İkinci yol web uygulaması olarak (web standartlarını kullanarak geliştirilen ve bir web tarayıcısı üzerinden erişilen) hazırlanan ve kullanıcı cihazında yazılım yüklemeden çalışan yazılımlardır.
Bunun en güzel örneği bankaların kullandıkları mobil internet uygulamalarıdır. Aşağıdaki şekilde iki uygulamanın arayüz görüntüleri verilmiştir.
ALERT DIALOG KULLANIMI
06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 215 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
Alert Dialog nedir? Alert Dialog, butona ya da başka bir kullanıcıdan giriş almayı bekleyen tetikleyicilere eklenebilen kullanıcıyı uyaran dialog çeşididir. Bu uyarılar sayesinde kullanıcı uygulamayı nasıl kullanacağı hakkında bilgi sahibi olur ve uygulama hakkında daha fazla fikir isteyebilir. Misal kullanıcıların odaklanmasını sağlamak için uygulamada güncelleme gibi uyarıları ekleyebilirsiniz. Bu örnekte her bir butonun farklı eylemleri tetiklediği bir Alert Dialog göreceğiz.
Rating Bar Kullanımı
06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 88 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
Android’de yıldız şeklinde derecelendirme çubuğu olarak kullanılır. Kullanıcı sürükleme yöntemiyle ve tıklayarak basit bir şekilde derecelendirme yapabilmektedir.
Android’de Swipe Tab Uygulaması
06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 407 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
BAŞLAMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER
Merhaba Arkadaşlar,
Bu yazımda sizlere “Eclipse IDE ortamında Swipe Tabs Uygulaması nasıl yazılır” ondan bahsedeceğim. Swipe Tablar ile günlük hayatta çok sık karşılaşmaktayız. Başlamadan önce Eclipse programına ADT(Android Developer Tools) ve Genymotion eklentilerini entegre etmeniz gerekmektedir.
Ayrıca projemizde hız kazanmak için de Genymotion emülatörünü kurmanızı tavsiye etmekteyim.
Android İşletim Sisteminde Dosya Yönetimi
06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 306 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum
Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
Bu bölümde arayüzden biraz uzaklaşarak dosya yönetimi kavramlarına değineceğiz. Uygulamanızın ihtiyaç duyacağı verileri farklı yollardan nasıl kaydedebileceğinizi ve ihtiyaç duyduğunuzda tekrar okuyabileceğinizi bu bölümde bulabilirsiniz.
TWITTER ENTEGRASYONU
05.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 110 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum
Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
TWITTER NEDİR?
RESİM>>>>>>>>>
Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına tweet (İng. cıvıldama) adı verilen en fazla 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracıdır. Kullanıcılar tarafından atılan tweetler herkes tarafından görülebilir. Ancak kullanıcılar attıkları tweetleri sadece kendi arkadaşlarının görebileceği şekilde sınırlandırabilir. Kullanıcılar diğer kullanıcıların tweetlerine üye olabilirler. Üye oldukları kişi veya kurumların takipçi sayısını ve bunların kimleri takip ettikleri görebilirler. Tüm…
Ses Tanımlama ve Seslendirme
05.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 298 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
Ses Tanımlama ve Seslendirme
Ses tanımlama
Ses tanımlama sitemi sizin gönderdiğiniz sesin sinyalini analiz etme işlemine denir.Konuşmayı yazıya çevirme ve ses ile komut vermeye olanak sağlar.
Ses tanımlama sisteminin kullanıcıya sağladığı yararlar ise ses ile veri girişi sağlamak başta gelmektedir. Speech-to-text olarak da bilinen ses tanıma uygulaması kullanıcıya büyük kolaylıklar sağlamaktadır.Ses tanıma uygulamaları genellikle Speech Recognition teknolojisini kullanmaktadır.
GitHub Üzerinden Kütüphane Eklemek
05.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 111 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
GitHub ve ya her hangi bir siteden hazır bir kütüphaneyi projelerinizin içine eklemenin birçok yolu var bunlardan işinize en çok yarayacak 2 tanesini sizlerle paylaşıyorum. 1 ) Gradle İle Eklemek Geliştiricilerin son zamanlarda en çok kullandığı programlardan biri olan Gradle ile eklemek oldukça basit.
Yapmanız gerekenler ;
Mesela “ActionBar-PullToRefresh “ kütüphanesini kullanacağız.
A ) build.Gradle’ımıza çift tıklayıp depencies’in altına MavenCetral() ve compile diyip kütüphanenin linkini girmek.
B ) Eşleştirmek için eşleştirme butonuna tıklamak.
Hepsi bu kadar Gradle sizin için kütüphanenin en güncel haliyle…
Eclipse Projesinin Android Studio’ya Taşınması
05.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 289 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
Merhaba mobilecoder.net takipçileri, bu yazımda sizlere Eclipse’de yazılan bir android projesinin Android Studio’ya taşınmasını anlatacağım, böylece sizlerde Eclipse üzerinde çalışırken Android Studio’ya geçmek isterseniz projelerinizi taşıyabilirsiniz. Öncelikle android işletim sistemi üzerine genel bilgiler vermek istiyorum; Android, Linux çekirdeğini kullanan bir işletim sistemidir. 2013 yılı Kasım ayı verilerine göre en popüler mobil işletim sistemi haline gelen Android uygulama marketi olarak Google Play Store’u kullanmaktadır. 2014 yılı Ekim ayı itibariyle markette 1 milyondan fazla uygulama, yıllık 50 milyarı aşkın indirme sayısı bulunmaktadır….
Uygulama İçerisinde Google Maps Kullanımı
05.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 1.756 views Kişi Okumuş ve 0

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap
Merhaba arkadaşlar, Sizlere Android Studio da Google Maps kullanımından bahsedeceğim. İlk önce yeni proje açarken “Target Android Devices” penceresinde “Phone and Table” ekmesindeki “Minumum SDK” versiyonu API 17 ve üzeri bir versiyon seçmeliyizki Google Maps uygulamamızı desteklesin. Çünkü Google Maps in mazisi fazla değildir ve hala Google tarafından kaynaklanan alt yapı sorunundan dolayı eski API seviyelerinde sorun yaşayabiliyoruz. Ben API 17: Android 4.2(Jelly Bean) seviyesini seçtim.
API seviyemizi seçtikten sonra “Add an activity to Mobile” ekranından “Google Maps Activity” yi seçiyoruz.Android Studio…
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Sitemizde En Çok Okunan İçerikler
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Sitemizde En Çok Okunan İçerikle


ANDROID TELEFONLARA
ROOT ATMA
Root Ne demek? Bir android
cihazi root etmek telefonun
ANDROID FRAGMENT
YAPISI VE KULLANIMI
Fragmentler Activity icerisinde
yer alan kullanic ara yüzleridir.
Fragment
Asp.NET’de web servis
hazirlama ve Android de
kullanimi
Web Servis Nedir ? Web
üzerinden HTTP protokolü ile
hizmet
Çalar Saat Uygulamasi (
AlarmManager in Android)
AlarmManager In Android
Merhabalar, gelistirdigim
Alarm programini sizlere
Son Yapılan Yorumlar
KategorilerAndroid ProgramlamaAndroid Uygulama ÖrnekleriBaşlangıç SeviyesiDiğerOrta SeviyeSayfalarUygulama İncelemeleriUzman
Arama:
Son Yazılar
Android Audio Uygulama Örneği
Android’e Yeni Başlayanlar İçin Pratik Bilgiler
En Kullanışlı Android Uygulamaları
DİGİTAL ORTAMDA MOBİL OYUNLAR
XAMARIN PLATFORM
Etiketler
activity android android 5 android 5.1 Android Developer Android Developer Studio Android Programlama Android SDK android studio android sürümleri android uygulama Android Uygulama Geliştirme application AsyncTask avd custom listview debug delete developer ekran emülatör google Google Developer Lisans hata ayıklama html5 insert intent java layout mobil mobilecoder Mobil Uygulama Geliştirme oyun rss sdk manager select ses smartface timer uygulama ViewSwitcher ViewSwitcher nedir xml yazı ztyo
Arşivler
Kasım 2015
Haziran 2015
Mayıs 2015
Nisan 2015
Mart 2015
Şubat 2015O
cak 2015
Eylül 2014
Meta
Kayıt ol
Giriş
Yazılar RSS
Yorumlar RSS
WordPress.org