Baslangic Seviyesi

Anasayfa | Hakkımızda | Kategoriler | Android Programlama | Baslangic Seviyesi | Orta Seviye | Uzman |Uygulama Incelemeleri | Kaynak Kodlar | Kaynak Kitaplar | Giris | Bize Ulasin

Mobil Geliştiricinin Galaksi Rehberi

25.04.2015 tarihinde Başlangıç Seviyesi kategorisine eklenmiş, 103 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Geleceği Yazanlar, mobil uygulama geliştirmeye meraklı ve bir yerden başlamak isteyen herkese, 300 sayfalık muhteşem bir rehber veriyor!
Android, iOS, Windows Phone gibi ana mecraların yanı sıra Tizen, BlackBerry 10, Firefox OS gibi daha yeni platformlara da yer veren Mobil Geliştiricinin Galaksi Rehberi, Dünya’nın en yaygın mobil uygulama geliştirme başvuru kitaplarından biri.
UX tasarım, mobil analitik, prototip hazırlama, çapraz-platform geliştirme, artırılmış gerçekliğe kadar pek çok teknoloji ve yöntem, Mobil Geliştiricinin Galaksi Rehberi’nde “anneye anlatır” gibi açıklanıyor.

Dünya’nın dört bir yanından…

Google Ücretsiz Android Eğitimi Veriyor

15.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 407 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Google, Android uygulamalarının sayısını artırmak ve daha gelişmiş uygulamalara sahip olmak adına önemli bir adım atarak geliştiriciler için ücretsiz online Android uygulama geliştirme kursu açtı. Udacity işbirliğiyle hayata geçen “Developing Android Apps: Android Fundamentals” ismindeki eğitim programından herkes, hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecek.Niçin Bu Kursu Almalıyım?

Dünya üzerinde 1 Milyarın üzerinde aktif android işletim sistemine sahip cihaz var. Android uygulama geliştiricilere inanılmaz fırsatlar sunuyor. Hızla büyüyen ve piyasada en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android için uygulama geliştirmek kısa zamanda…

Options ve context menü kullanımı

07.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 200 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

MENÜ

Mobil projeler hayata geçirilirken unutulmaması gereken önemli kısımlardan biriside menü araçlarıdır. Uygulamanın gerekli ayarları, uygulamaya yön veren bileşenler, uygulamadan çıkış gibi görevler genel olarak menü çubukları sayesinde yapılmaktadır. Menü kavramı hepimizin aşina olduğu bir konudur. Kullandığımız birçok uygulamanın en tepesinde bir menü bulunur. Android işletim sistemindeki menü kavramı de benzer bir mantıkla geliştirilmiştir. Menüler birçok tip uygulamada en çok kullanılan kullanıcı ara yüzlerindendir. Samimi ve tutarlı bir kullanıcı ara yüzü ortaya çıkarabilmek için, Menü API erini kullanmalısınız. Farklı menü tipleri…

Proguard Kütüphanesi

07.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 49 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Proguard; java sınıfları üzerinde küçültme, optimizasyon, örtme-gizleme ve ön doğrulama uygulamaya yarayan bir java

kütüphanesidir.Küçültme aşamasında Proguard; kullanılmayan sınıfları, alanları, metotları ve öznitelikleri tespit eder ve kaldırır.

Optimizasyon aşamasında metotlara ait bytecode’lar analiz edilir ve gerekli optimizasyon uygulanır

Apk dosyaları yani android uygulamaları decompile edilebilir. Proguard örtme aşamasında java dosyalarında bulunan sınıf, method ve öznitelikleri anlamsiz ifadelerle değiştirir.Bu sayede uygulama tersine-mühendisliğe dayanıklı hale gelir.

Tüm bu aşamalar geliştiricinin tercihine bağlıdır….

Stil Oluşturma Kullanma

06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 109 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Stil, Android içerisinde bulunan kontrollerin niteliklerini özelleştirmek için kullanılırlar. Örneğin, özelleştirdiğimiz stilimizde FontColor niteliğini kırmızı yapabiliriz. Bu sayede bu stili verdiğimiz bütün TextView nesnelerinin FontColor niteliği kırmızı olacaktır.

Bu işlem için /res klasörü içerisindeki /values klasörü içerisine style.xml isimli bir dosya açılması gerekmektedir. Ancak şu anda boş bir android projesi dahi oluştursanız bu dosya mevcut yerde hazır şekilde beklemektedir.

Dosyayı açtığımızda basit bir XML yapısı göreceksiniz. Stiller etiketleri (tags) içerisinde tanımlanmak zorundadırlar….

Bir Android Uygulamasının Anatomisi

06.04.2015 tarihinde Başlangıç Seviyesi kategorisine eklenmiş, 52 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Bir android uygulamasının anatomisini yani proje klasörlerinden ve dosyalarından hangisinin ne için kullanıldığını hangisinin ne işe yaradığını bilmek çok önemlidir ve yararlıdır. Sırasıyla önem arzeden klasör ve dosyaları kısaca tanıyalım.

WEB UYGULAMALARINDA EKRAN UYUMU

06.04.2015 tarihinde Başlangıç Seviyesi kategorisine eklenmiş, 103 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Android için web uygulamaları hazırlarken odaklanmamız gereken en önemli noktaların başında uygulamamızın  farklı ekran çözünürlük ve boyutlarında nasıl görüntüleneceği konusudur.

Viewport tanımını inceleyecek olursak , viewport herhangi bir cihaz ve ekran için görünüm penceresi yani görünen alana verilen isimdir . Android 2.0 ve daha sonraki sürümlerde   Webview kontrolü ve Android içerisinde buluna mevcut web tarayıcı (browser) bir viewport özelliğine sahiptir . Bu viewpor özelliğine göre web uygulamalarımızı farklı ekran çözünürlük ve boyutlarına göre tasarlayabiliriz .

ALERT DIALOG KULLANIMI

06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 215 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Alert Dialog nedir? Alert Dialog, butona ya da başka bir kullanıcıdan giriş almayı bekleyen tetikleyicilere eklenebilen kullanıcıyı uyaran dialog çeşididir. Bu uyarılar sayesinde kullanıcı uygulamayı nasıl kullanacağı hakkında bilgi sahibi olur ve uygulama hakkında daha fazla fikir isteyebilir. Misal kullanıcıların odaklanmasını sağlamak için uygulamada güncelleme gibi uyarıları ekleyebilirsiniz. Bu örnekte her bir butonun farklı eylemleri tetiklediği bir Alert Dialog göreceğiz.

Rating Bar Kullanımı

06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 88 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Android Tab Menü Oluşturma

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Android’de yıldız şeklinde derecelendirme çubuğu olarak kullanılır. Kullanıcı sürükleme yöntemiyle ve tıklayarak basit bir şekilde derecelendirme yapabilmektedir.

Bundle kullanımı

06.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 192 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Android programlamada activiyler arası data geçişi için bundle kullanılır. Bundle yardımıyla bir activity de mevcut olan data başka bir activitye gönderilebilir.

En Çok Okunanlar

En Çok Yorumlananlar

Sitemizde En Çok Okunan İçerikler

En Çok Okunanlar

En Çok Yorumlananlar

Sitemizde En Çok Okunan İçerikle

ANDROID TELEFONLARA
ROOT ATMA
Root Ne demek? Bir android
cihazi root etmek telefonun

ANDROID FRAGMENT
YAPISI VE KULLANIMI
Fragmentler Activity icerisinde
yer alan kullanic ara yüzleridir.
Fragment

Asp.NET’de web servis
hazirlama ve Android de
kullanimi
Web Servis Nedir ? Web
üzerinden HTTP protokolü ile
hizmet

Çalar Saat Uygulamasi (
AlarmManager in Android)
AlarmManager In Android
Merhabalar, gelistirdigim
Alarm programini sizlere

Son Yapılan Yorumlar

KategorilerAndroid ProgramlamaAndroid Uygulama ÖrnekleriBaşlangıç SeviyesiDiğerOrta SeviyeSayfalarUygulama İncelemeleriUzman

Arama:

Son Yazılar

Android Audio Uygulama Örneği

Android’e Yeni Başlayanlar İçin Pratik Bilgiler

En Kullanışlı Android Uygulamaları

DİGİTAL ORTAMDA MOBİL OYUNLAR

XAMARIN PLATFORM

Etiketler

activity android android 5 android 5.1 Android Developer Android Developer Studio Android Programlama Android SDK android studio android sürümleri android uygulama Android Uygulama Geliştirme application AsyncTask avd custom listview debug delete developer ekran emülatör google Google Developer Lisans hata ayıklama html5 insert intent java layout mobil mobilecoder Mobil Uygulama Geliştirme oyun rss sdk manager select ses smartface timer uygulama ViewSwitcher ViewSwitcher nedir xml yazı ztyo

Arşivler

Kasım 2015
Haziran 2015
Mayıs 2015
Nisan 2015
Mart 2015
Şubat 2015O
cak 2015
Eylül 2014

Meta
Kayıt ol
Giriş
Yazılar RSS
Yorumlar RSS
WordPress.org