Android Programlama

Anasayfa | Hakkımızda | Kategoriler | Android Programlama | Baslangic Seviyesi | Orta Seviye | Uzman | Uygulama Incelemeleri |Kaynak Kodlar | Kaynak Kitaplar | Giris | Bize Ulasin

Android İle Çoklu Dil Destekli Uygulamalar Oluşturma

19.11.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 164 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Android İle Çoklu Dil Destekli Uygulamalar OluşturmaGünümüzde artık uygulamalar çoklu dil desteğine sahip şekilde gelmektedir bizde bu makalemizde çoklu dil desteğine sahip uygulalamanın nasıl oluştuğunu görmüş olacağız.ANDROİD ile çoklu dil destekli uygulamalar oluşturmaBu makalemizde Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerine sahip bir uygulama geliştireceğiz.

Devamsızlık Çizelgesi

21.06.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 172 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Android cihazlar için geliştirdiğimiz bu program sayesinde artık hangi dersten kaç gün devamsızlığınız varsa takip edebileceksiniz. Dersleri seçip devamsızlık sınırını yazıyorsunuz. Gitmediğiniz her günü programa giriyorsunuz. Devamsızlık sınırını aştığınız zamanda kaldı uyarı vermektedir. Birçok gün ve birçok ders ekleyebilirsiniz.Devamsızlıklar için hocalarımızın yanına gidip veya kâğıttan takip etmek zorunda kalmak yerine programı açıyoruz, gitmediğimiz günü seçip ekle diyoruz ve tamamlanmış oluyor.

WEB SERVİS İLE TC KİMLİK SORGULAMA

30.05.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 709 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Bir uygulamamız var ve kullanıcı kaydı yapmak istiyoruz ve kaydı yaparken kullanıcın bilgileri bizim için çok önemli.Bu sebeple TC Kimlik numara doğrulaması yapmamız gerekebilir.Bunun için bir tc kimlik numarasını doğrulama servisini kullandım.Sonuç olarak aşağıdaki gibi bir yapı oluşturdum.

Android Web Uygulamaları

28.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 151 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

ANDROİD WEB UYGULAMALARIAndroid cihazlarda uygulama hazırlamanın temel olarak iki yolu bulunmaktadır. Birinci yol android cihaza yüklenen ve android SDK’lar kullanılarak geliştirilmiş APK uzantılı yazılımlardır. İkinci yol web uygulaması olarak (web standartlarını kullanarak geliştirilen ve bir web tarayıcısı üzerinden erişilen) hazırlanan ve kullanıcı cihazında yazılım yüklemeden çalışan yazılımlardır.Bunun en güzel örneği bankaların kullandıkları mobil internet uygulamalarıdır. Aşağıdaki şekilde iki uygulamanın arayüz görüntüleri verilmiştir.

Mobil Geliştiricinin Galaksi Rehberi

25.04.2015 tarihinde Başlangıç Seviyesi kategorisine eklenmiş, 102 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Geleceği Yazanlar, mobil uygulama geliştirmeye meraklı ve bir yerden başlamak isteyen herkese, 300 sayfalık muhteşem bir rehber veriyor!

Android, iOS, Windows Phone gibi ana mecraların yanı sıra Tizen, BlackBerry 10, Firefox OS gibi daha yeni platformlara da yer veren Mobil Geliştiricinin Galaksi Rehberi, Dünya’nın en yaygın mobil uygulama geliştirme başvuru kitaplarından biri.

UX tasarım, mobil analitik, prototip hazırlama, çapraz-platform geliştirme, artırılmış gerçekliğe kadar pek çok teknoloji ve yöntem, Mobil Geliştiricinin Galaksi Rehberi’nde “anneye anlatır” gibi açıklanıyor.

Dünya’nın dört bir yanından…

Google Ücretsiz Android Eğitimi Veriyor15.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 403 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Google, Android uygulamalarının sayısını artırmak ve daha gelişmiş uygulamalara sahip olmak adına önemli bir adım atarak geliştiriciler için ücretsiz online Android uygulama geliştirme kursu açtı. Udacity işbirliğiyle hayata geçen “Developing Android Apps: Android Fundamentals” ismindeki eğitim programından herkes, hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecek.Niçin Bu Kursu Almalıyım?

Dünya üzerinde 1 Milyarın üzerinde aktif android işletim sistemine sahip cihaz var. Android uygulama geliştiricilere inanılmaz fırsatlar sunuyor. Hızla büyüyen ve piyasada en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android için uygulama geliştirmek kısa zamanda…

Building Apps for Android Wear

09.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 26 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Giyilebilir Teknoloji nedir?

Giyilebilir teknoloji, giyilebilir cihazlar ve takılabilir aksesuarlar vücudumuz da rahatça aksesuar olarak kullanabileceğimiz elektronik donamıma sahip akıllı bilgisayarlar olarak tanımlanabilir. Bu giyilebilir cihazlar cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlarla aynı işlem ve görevlerin çoğunu gerçekleştirmektedir.  Ancak, bazı durumlarda, giyilebilir teknolojilerde daha iyi performansa sahiptirler.  Giyilebilir teknolojiler genellikle çeşitli iletişim yeteneklerine sahip ve gerçek zamanlı erişim imkânı sunarlar.  Giyilebilir cihazların örnekleri; yüzük, bilezik, küpe, işitme cihazları,  saatler, gözlük, kontak lens, e-tekstil ve akıllı…

Options ve context menü kullanımı

07.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 200 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum Yapılmış.

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

MENÜ

Mobil projeler hayata geçirilirken unutulmaması gereken önemli kısımlardan biriside menü araçlarıdır. Uygulamanın gerekli ayarları, uygulamaya yön veren bileşenler, uygulamadan çıkış gibi görevler genel olarak menü çubukları sayesinde yapılmaktadır. Menü kavramı hepimizin aşina olduğu bir konudur. Kullandığımız birçok uygulamanın en tepesinde bir menü bulunur. Android işletim sistemindeki menü kavramı de benzer bir mantıkla geliştirilmiştir. Menüler birçok tip uygulamada en çok kullanılan kullanıcı ara yüzlerindendir. Samimi ve tutarlı bir kullanıcı ara yüzü ortaya çıkarabilmek için, Menü API erini kullanmalısınız. Farklı menü tipleri…

Mobil programlamada calenderview uygulaması

07.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 28 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Android Tab Menü Oluşturma

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Android 4.0 Platformu ile gelen Android Calender API, kullanıcı arayüzü tasarımında kullanılan Selection Widget başlığında altındaki Date/Time Selection Widget konusunda altında incelenebilir.

07.04.2015 tarihinde Android Programlama kategorisine eklenmiş, 334 views Kişi Okumuş ve 0 Yorum

Devamini Oku Yaziya Yorum Yap

Tab sekmelerini oluştururken Tabhost‘tan yararlanılır. Daha iyi anlaşılması için yeni bir proje yapalım. Başka kodları karıştırmayalım.Yeni proje oluşturduktan sonra Palette kısmından Composite içerisine girin ve projenize panelden tabhost‘u tutup sürükleyin.İlk olarak bir proje oluşturalım ve gelen sayfamızın xml dosyasına şu kodları yazalım.activity_main.xml dosyasının içeriği ve görüntüsünün şu şekilde gelmesi lazım.

En Çok Okunanlar

En Çok Yorumlananlar

Sitemizde En Çok Okunan İçerikler

En Çok Okunanlar

En Çok Yorumlananlar

Sitemizde En Çok Okunan İçerikle

ANDROID TELEFONLARA
ROOT ATMA
Root Ne demek? Bir android
cihazi root etmek telefonun

ANDROID FRAGMENT
YAPISI VE KULLANIMI
Fragmentler Activity icerisinde
yer alan kullanic ara yüzleridir.
Fragment

Asp.NET’de web servis
hazirlama ve Android de
kullanimi
Web Servis Nedir ? Web
üzerinden HTTP protokolü ile
hizmet

Çalar Saat Uygulamasi (
AlarmManager in Android)
AlarmManager In Android
Merhabalar, gelistirdigim
Alarm programini sizlere

Son Yapılan Yorumlar

KategorilerAndroid ProgramlamaAndroid Uygulama ÖrnekleriBaşlangıç SeviyesiDiğerOrta SeviyeSayfalarUygulama İncelemeleriUzman

Arama:

Son Yazılar

Android Audio Uygulama Örneği

Android’e Yeni Başlayanlar İçin Pratik Bilgiler

En Kullanışlı Android Uygulamaları

DİGİTAL ORTAMDA MOBİL OYUNLAR

XAMARIN PLATFORM

Etiketler

activity android android 5 android 5.1 Android Developer Android Developer Studio Android Programlama Android SDK android studio android sürümleri android uygulama Android Uygulama Geliştirme application AsyncTask avd custom listview debug delete developer ekran emülatör google Google Developer Lisans hata ayıklama html5 insert intent java layout mobil mobilecoder Mobil Uygulama Geliştirme oyun rss sdk manager select ses smartface timer uygulama ViewSwitcher ViewSwitcher nedir xml yazı ztyo

Arşivler

Kasım 2015
Haziran 2015
Mayıs 2015
Nisan 2015
Mart 2015
Şubat 2015O
cak 2015
Eylül 2014

Meta
Kayıt ol
Giriş
Yazılar RSS
Yorumlar RSS
WordPress.org